[20240407] Kos Ganti Mentol Lampu Rendah Subaru XV: Jenama OSRAM H11

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم. اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى مُحَمَّدٍٍ، وَعَلَى آلِهِ مُحَمَّدٍٍ


Rekod ringkas untuk penyelenggaraan lampu utama kereta Subaru XV STI 2015. Salah satu mentol lampu rendah (*low beam*) didapati telah terbakar, jadi Master singgah sebentar di salah sebuah kedai aksesori di Kosmopleks BBST untuk penggantian segera.

Kedai tersebut menawarkan dua pilihan; jenama biasa berharga RM 25, manakala jenama OSRAM berharga RM 35. Master memilih OSRAM H11 (12V 55W) kerana kualitinya yang lebih terjamin dan cahaya yang lebih konsisten.

Butiran Komponen:
Jenis: H11 Low Beam Bulb
Spesifikasi: 12V 55W (UV Filter)
Jenama: OSRAM (German Technology)
Tarikh Kejadian: 20240407 (Ahad)
Lokasi: Kedai Aksesori Kosmopleks, BBST
PerkaraHarga (RM)
Mentol Lampu Rendah (OSRAM H11)35.00
Upah Pasang (Labour)Sudah Termasuk
JUMLAH KESELURUHAN (TUNAI)35.00

Urusan pertukaran mentol ini dibuat secara tunai dan tiada resit rasmi dikeluarkan oleh pihak kedai. Rekod ini dibuat sekadar untuk memantau jangka hayat mentol tersebut di masa hadapan.

Mentol Lampu Rendah OSRAM H11 Subaru XV
Rekod dikemas kini pada 31 Mac 2026 | Lokasi: Kosmopleks, BBST, Sepang.
IMG_20240407_105407-mentol-rendah-Subaru-XV.jpg

~20240407~
jika kiriman ini bermanfaat, tolong lawat iklan yang ada ya, terima kasih

⌂ Home

Popular